Sök och boka hotell i Uppsala

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Biluthyrning Uppsala


Biluthyrning Uppsala. Under din vistelse i Uppsala kan det vara en god idé att hyra en bil. En hyrbil ger dig en frihet att resa precis när du själv vill och det blir lättare att upptäcka områden i och omkring Uppsala. Kom ihåg att du ska vara ute i god tid när du bokar din hyrbil i Uppsala. Bokar du din bil på förhand så kommer du i regel också billigare undan. Det finns flera företag i Uppsala som kan erbjuda biluthyrning. Kom ihåg att du alltid ska jämföra pris mellan de olika biluthyrarna i Uppsala.

Först och främst ska du dock kontrollera så att du uppfyller villkoren för att hyra en bil. I många fall räcker det nämligen inte med att vara innehavare av ett körkort. Vanligt är att du måste ha fyllt 25 år eller haft körkort ett visst antal år. Några av dessa biluthyrare är MABI hyrbilar (Fyrisborgsgatan 5), tfn 018-20 05 00; Avis biluthyrning (Kvarnängsgatan 53), tfn 018-25 88 75; Budget Biluthyrning (Alsikegatan 8) tfn, 018-12 12 66; Europcar (Kungsgatan 103), tfn 018-17 17 30; Kenneths Spel & Biluthyrning (Danmarksgatan 55), tfn 018-15 12 10; Hertz Biluthyrning (Kungsgatan 97), tfn 018-16 02 00; Sixt Rent a Car (Bolandsgatan 18), tfn 018-430 01 01 och Biluthyrar’n Åkesson (Melongatan 6B), tfn 018-25 16 17.

Kom ihåg att du alltid noggrant ska besiktiga bilen innan du kör ut från biluthyrning. Hittar du några skador på bilen så ska du se till att dessa blir nedtecknade. Annars finns det en risk att du kan få stå ansvarig får skador du själv inte åsamkat. Om biluthyrningsfirman i Uppsala inte kan ge dig din hyrbil vid avtalad tid så ska du be om att få nedsatt hyra. Är det en stor försening kan det vara aktuellt att häva kontraktet.

Om du skulle råka ut för några problem under själv hyrtiden så ska du omgående höra av dig till din biluthyrningsfirma i Uppsala. Skulle det vara något som gått sönder, eller som skadats, så kommer du att bli ersättningsskyldig. Har dock problemet uppkommit utan att du åsamkat det, så är det istället du som ska be om ersättning. Du ska alltid lämna tillbaka din hyrbil i tid. I annat fall kan du räkna med att få betala en extra avgift. I samband med att du hyr din bil i Uppsala så ska du också höra dig för om vilka regler som gäller ifall du vill förlänga hyrtiden.

I samband med att du hyr en bil i Uppsala är det mycket viktigt att kontrollera så att du är ordentligt försäkrad. Din försäkring bör täcka, inte bara vagnskada, utan även ansvar och stöld. När biluthyraren i Uppsala går igenom kontraktet så ska du alltid fråga en extra gång om det är något som du finner oklart. På så vis minskar risken för att du ska utsättas för tråkiga överraskningar längre fram.

Du ska vara förberedd på att biluthyrningsfirman i Uppsala kan spärra ett belopp på mellan ungefär 2 000 och 5 000 kronor på ditt konto i samband med att du hyr din bil. Summan får du tillbaka när du lämnat tillbaka bilen utan skavanker. Vill du hyra en bil i Uppsala, för att sedan lämna tillbaka den på ett annat ställe, så får du räkna med att betala en viss avgift för detta.