Sök och boka hotell i Uppsala

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Fastighetsmäklare Uppsala


Fastighetsmäklare Uppsala. Det finns ett stort antal fastighetsmäklare som är verksamma i Uppsala. En fastighetsmäklare i Uppsala ägnar sig år alltifrån att förmedla tomträtter och bostadsrätter till andelsrätter och hyresrätter. Därför ska du alltid noga höra dig för om vad de olika fastighetsmäklarna i Uppsala har för specialitet.

Ska du exempelvis sälja en lägenhet i Uppsala så ska du alltid kontrollera så att den aktuelle fastighetsmäklaren har en bra lokalkännedom. Om fastighetsmäklaren i Uppsala har god lokalkännedom så kan denne på ett tidigt stadium ge dig en god uppfattning om vad din bostad kommer att säljas för. Viktigt är att du alltid kontrollerar så att din mäklare är ansluten till Fastighetsmäklarnämnden (FMN). Innan man kan skicka in sin ansökan till FMN så måste man dock först kunna uppvisa att man har klarat av den utbildning som utgör ett grundkrav.

För att en fastighetsmäklare i Sverige ska kunna bedriva sin profession så krävs det nämligen att denne är ansluten till FMN. Om FMN stänger av en fastighetsmäklare så innebär detta i praktiken att personen är belagd med yrkesförbud. Om du hör av dig till FMN så kan de också ge dig upplysningar om en viss mäklare i Uppsala har fått en varning. Du når FMN på telefonnummer 08-555 524 60. Telefontiden är måndag till fredag 09.00 till 11.00 och måndag och onsdag 15.00 till 16.00. Om du tar kontakt med en fastighetsmäklare i Uppsala för att få hjälp med att sälja din lägenhet så kan denne ta betalt för sina tjänster på två olika sätt.

Antingen tar din fastighetsmäklare ut en på förhand fast kostnad, eller så tar han eller hon en vis procent på försäljningssumman. Denna procentsats brukar i regel ligga på mellan två och fyra procent. Då du anlitar en fastighetsmäklare i Uppsala för att sälja din lägenhet så är det mycket viktigt att du på ett tidigt stadium hör dig för exakt vad som ingår i priset. På så vis undviker du att det uppstår några missförstånd längre fram. Din fastighetsmäklare i Uppsala bör, i försäljningsuppdraget, kunna hjälpa dig med alltifrån att formulera en annonstext, ordna med visning, till att organisera budgivningen och hjälpa dig vid kontraktsskrivandet.

Några av de fastighetsmäklare som återfinns i Uppsala är A & O Fastighetsmäklare HB (Slottet), tfn 018-51 15 55; Dufbäck & Co Fastighetsmäklare AB (Börjegatan 8), tfn 018-56 11 70; Slottsbackens Fastighetsmäklare AB (Nedre Slottsgatan 6), tfn 018-60 00 99; Uebel Fastighetsmäklare AB, Berit (Köpmangatan 8), tfn 018-55 11 30; Mäklarhörnet
(Sysslomansgatan 17B), tfn 018-14 18 50; BoMäklarna Törnblom & Hedenskog (Hjalmar Brantingsgatan 32), tfn 018-29 39 00; Axelsson Mäklare (Östra Ågatan 53), tfn 018-25 35 50 och Claes Du Rietz Fastighetsbyrå (Västra Ågatan 16), tfn 018-52 03 00.

Om du, mot förmodan, skulle hamna i ekonomisk tvist med fastighetsmäklare i Uppsala så kan du vända dig till en allmän domstol för att få ärendet prövat. Du kan också ta kontakt med Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Kom dock ihåg att ARN endast ger råd. Detta betyder att din mäklare i Uppsala inte nödvändigtvis måste följa det beslut som ARN har kommit fram till. Du når ARN på telefonnummer 08-555 017 00.