Sök och boka hotell i Uppsala

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Lägenhet Uppsala


Lägenhet Uppsala. Trycket på lägenheter i Uppsala är tämligen stort, i synnerhet vid universitetets terminsstarter. När du letar efter en lägenhet i Uppsala så ska du se till att vara ute i god tid. Det första du kan göra är att ställa dig i bostadskö. Kom dock ihåg att detta inte innebär att du kommer få en lägenhet i Uppsala omgående. För att få tag på en lägenhet i Uppsala gäller det att vara aktiv i sitt sökande. En god idé är att samla på sig namn och telefonnummer till olika privata fastighetsförmedlare.

Men innan du på allvar börjar leta efter en lägenhet i Uppsala så är det mycket viktigt att du utvärderar din situation och funderar igenom vilken typ av objekt som du är i behov av. Sätt en gräns för hur mycket din lägenhet i Uppsala får kosta i månaden. På så vis blir det också lättare att sålla bland de lediga objekten. I regel är det svårast att få tag på en lägenhet i Uppsala som ligger i centrum. Kom ihåg att Uppsala inte är någon speciellt stor stad och det går snabbt att ta sig mellan de lika stadsdelarna.

Några bra webbplatser för dig som letar efter en lägenhet i Uppsala är Hyrestorget, Alla Annonser, Blocket och Ny Bostad. För dig som har en lägenhet sedan tidigare kan det vara en god idé att försöka byta den. Fundera också på om du kan tänka dig att hyra en lägenhet i Uppsala i andrahand. Det kan vara ett bra alternativ för dig som just flyttat hemifrån eller som endast ämnar bo i Uppsala under en begränsad tid.

Ofta hyrs lägenheter i andrahand ut möblerade. På så vis slipper du köpa ett helt nytt bohag när du flyttar till Uppsala. Innan du skriver på ett hyreskontrakt för en lägenhet i Uppsala är det mycket viktigt att du noga inspekterar den. Gör på förhand upp en checklista som du bockar av. Glöm inte heller att höra dig för om gemensamma utrymmen, förråd och eventuell parkeringsplats. En god idé är också att ta kontakt med någon person som bor i huset. Kanske har hyresvärden glömt att informera om något viktigt.

Kom ihåg att de är mycket viktigt att du läser igenom hela hyreskontraktet i lugn och ro innan du sätter din namnteckning på det. Gäller det ett andrahandskontrakt, där hyra för möbler ingår, så ska du alltid gå igenom inventarieförteckningen. Du ska alltid påpeka eventuella skador och brister i lägenheten, samt se till att dessa nedtecknas. Annars finns det alltid en risk att du blir ersättningsskyldig för skador som du själv inte åsamkat. När du hyr en lägenhet i Uppsala så ska du inte betala några pengar för att få kontraktet. Svarthandel med kontrakt är olagligt.

Är det något du undrar över i samband med att du ska hyra en lägenhet kan det var bra att ta kontakt med Hyresgästföreningen. De har över en halv miljon medlemmar och kan ge dig ett stöd när det gäller kontakt med hyresvärden. Hyresgästföreningen arbetar huvudsakligen med att förhandla om hyror med de allmännyttiga bostadsföretagen. För direkt kontakt med Hyresgästföreningen i Uppsala ringer du 018-18 93 00.