Sök och boka hotell i Uppsala

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Mäklare Uppsala


Mäklare Uppsala. I Uppsala finns det ett flertal olika mäklarfirmor som kan hjälpa dig med att förmedla din bostad. När du ska sälja din bostad så ska du således alltid ta dig tid att jämföra de olika aktörerna på marknaden. Din mäklare i Uppsala kan ta betalt för sin tjänst på två olika sätt. Antingen tar mäklare en på förhand uppgjord fast kostnad eller så tas en provision på försäljningssumman. Denna provision brukar ligga på mellan två till fyra procent.

Innan du anlitar en mäklare i Uppsala är det av yttersta vikt att du kontrollera så att denne är ansluten till Fastighetsmäklarnämnden (FMN). Denna statliga myndighet utövar tillsyn och kan också belägga mäklare med yrkesförbud. Om du hör av dig till FMN så kan du också få information om en viss mäklare i Uppsala har blivit varnad. Du når FMN på telefonnummer 08-555 524 60. Telefontiden är mellan måndag till fredag 09.00 till 11.00, samt måndag och onsdag 15.00 till 16.00.

Då du hittat några mäklare i Uppsala som verkar kunna erbjuda fina villkor, och som har god lokalkännedom, kan du be dem lägga ett anbud på försäljningsuppdraget. När du fått de olika anbuden så kan det vara en god idé att boka in tid för ett möte med några av dessa mäklare. Din mäklare i Uppsala hjälper dig med alltifrån att formulera en annonstext, till att ordna med visning, organisera budgivningen samt hjälpa dig med kontraktsskrivningen. På ett tidigt stadium ska din mäklare i Uppsala kunna ge dig en hyfsat god uppfattning om hur mycket din bostad kommer att säljas för.

Vidare kan din mäklare i Uppsala sätta dig i kontakt med ett så kallat homestaging-företag. Detta företag städar och möblerar din bostad inför visningen, för att den ska bli så attraktiv som möjligt. Efter visningen så brukar budgivningen dra igång tämligen omgående. Om du så önskar ska mäklaren kunna ge dig kontinuerlig information och aktuella bud. Kom dock ihåg att det i slutändan är du själv som bestämmer vem du vill sälja lägenheten till, vilket inte behöver innebär den intressent som givit det högsta budet.

Några av de mäklare som förmedlar bostäder i Uppsala är Mäklare Kulling (Vaksalagatan 14), tfn 018-12 58 00; A & O Fastighetsmäklare HB (Slottet), tfn 018-51 15 55;  Axelsson Mäklare (Östra Ågatan 53), tfn 018-25 35 50; Dufbäck & Co Fastighetsmäklare  (Börjegatan 8), tfn 018-52 20 00; Mäklarcentrum Rolf Larsson, AB (Bergsbrunnagatan 9), tfn 018-10 05 30; Lundeborgs Ekonomi- & Mäklarbyrå AB  (Bolandsgatan 15G), tfn 018-10 61 60; Marcus & Marcus Mäklarhuset (Näsängsvägen 10), tfn 018-14 76 00 och Mäklare Anders Wiklund (Bangårdsgatan 13), tfn 018-13 30 45.

Skulle det uppstå någon ekonomisk tvist mellan dig och din mäklare i Uppsala så prövas dessa ärenden i allmän domstol. Skadeståndskrav mot mäklare kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden (ARN). För direkt kontakt med ARN ringer du 08-555 017 00.  Kom dock ihåg att ARN endast ger råd. Den mäklare, med vilken du har en ekonomisk tvist, behöver således inte följa ARNs beslut. Innan du kan vända dig till ARN så ska du dock först rådgöra med den konsumentvägledare som finns i din kommun.